De burgemeester op bezoek

Sinds mei 2021 heeft Weert een nieuwe burgemeester: de heer Raymond Vlecken. Om hem kennis te laten maken met Cwartier kreeg de heer Vlecken in september een rondleiding van Brian Voesten, een van de initiatiefnemers van Cwartier. Tijdens de wandeling langs de diverse ondernemers en organisaties zag hij hoe het oude stadhuis is getransformeerd naar een bruisende broedplaats.

“Het is een gebouw met charme”, vindt de heer Vlecken. “Ik ben onder de indruk van de diversiteit van de ondernemingen en organisaties die hier gevestigd zijn en ik weet zeker dat hier veel synergie uit voortkomt. Het is een mooie plek voor onder andere startende ondernemers waar ze kunnen ervaren of het door hen bedachte idee of product succesvol is. Het gebouw is op een duurzame manier hergebruikt en gemoderniseerd en doet me denken aan C-Mill in Heerlen. Daar ben ik vanuit mijn rol als burgemeester van Landgraaf in het verleden vaker geweest. Ik herken de dynamiek die daar in Heerlen is ook hier in Cwartier.”

Wat de toekomst voor Cwartier brengt, daar kan de burgemeester uiteraard geen uitspraken over doen. De heer Vlecken: “Het is een democratisch proces waarin wethouder Van Eijk de kansen zal afwegen in de brede context van gebiedsontwikkeling en binnenstad. Vervolgens is het aan de raad om te beslissen.”

We wachten hoopvol en geduldig af… en werken ondertussen vol gas door aan de kansen en bedrijvigheid van Beekstraat 54.