Column [kwar-*tir]

[KWAR-*TIR]

Cwartier… hoe eenvoudig kan het zijn? Althans dat dachten zijn bedenkers. Niets lijkt minder waar.
Geïnspireerd door de dikke Van Dale waar kwartier – met een k – onder andere wordt uitgelegd als een periode van 15 minuten, een schijngestalte van ¼ van de maan, een herberging van soldaten en een stadswijk. Terug naar Cwartier met een C, oftewel een verzamelplaats voor bijzondere ontmoetingen, werkgeluk en innovatie in het voormalig stadhuis aan de Beekstraat in Weert. Cwartier is als het ware een kleine wijk in het hart van Weert, voor kwartiermakers, met een knipoog naar C’magne, een organisatie die oude gebouwen nieuwe functies geeft en in handen is van een van de exploitanten. Die C maakt de uitspraak blijkbaar verwarrend. Veel mensen spreken het uit als [*See-kwar-tir]. Maar dan missen we de letter k toch? Dus zoals gezegd,… hoe eenvoudig kan het zijn? Je spreekt het gewoon uit als [kwar-*tir].

Nu we dat hebben opgehelderd, geven we je met dit magazine graag een kijkje in Cwartier [lees kwar-*tir;)]. Je zult ontdekken dat het een plek is waar je kunt werken, shoppen, eten en tattoos laten zetten. Waar nieuwkomers, mensen met een beperking of die een steuntje in de rug kunnen gebruiken zich ontwikkelen, laten adviseren of coachen. Waar je kunt ‘sporten’, koersballen, (re)integreren, zakendoen en nog meer.
Een pand met zijn eigen opvallendheden, uitzichten en dagelijks ritme. Een voorbeeld van duurzaamheid waar 278 bureaustoelen zijn hergebruikt en waar een dakakker voor overheerlijke ingrediënten zorgt. Waar bijna 100 organisaties gehuisvest zijn met elk hun eigen verhaal.

Kortom, … ga er maar eens een kwartier of meer voor zitten en neem er gerust een kop koffie bij.

#Cwartierinwoordenbeeld
#ontdekCwartier
#indriekwartier