Column oprichters

Wat je hier in handen hebt? Iets dat is ontstaan. Geëvolueerd. Uit het idee dat er iets moest komen wat er nog niet was. En toen was het er…

Cwartier magazine, uitgegeven door Cwartier. Dat gebouw midden in het centrum, oud raadhuis, waar je telkens mensen naar binnen ziet lopen, en weer naar buiten. Maar wat ze daar doen? Wat het precies is? Iets spannends vast. Iets buiten de lijntjes. Iets anders. Iets dat er nog niet was.

En wij hebben het gecreëerd. Niet “wij” ondergetekenden. Nee, “wij” de Cwartiermakers. Zodra dit bedrijvenverzamelpand – inmiddels tot de nok toe – gevuld werd, ontstond er iets, uit het niets. Een ecosysteem van ondernemers, waar wij slechts beheren, zonder te sturen. Een systeem dat blijft groeien en bloeien, door een natuurlijke balans aan Cwartiermakers – van tattoo artist tot zorginstelling – en door vrijheid. Een nieuw soort ondernemersklimaat,
waar verplichtingen ondergeschikt zijn aan vrijheden.

Dit is wat er moest gebeuren. Wat er moest komen. Een transformatie die niet eindeloos op papier plaatsvond, maar die gewoon gedaan werd. Het kan dus. Zolang je maar niet bang bent om tegen de gevestigde orde in te gaan. Om te zien dat kritische blikken betekenen dat je de juiste, niet uitgestippelde of gebaande weg aan het volgen bent.
Waar die weg morgen naar leidt weten we niet – nooit – maar niet weten waar je uitkomt is niet erg. “Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht.”

En daar zijn wij trots op. “Wij”, ondergetekenden.

John Jacobs, Geerd Simonis, Brian Voesten
oprichters & beheerders Cwartier