Ondernemers in verbinding - Cwartier Magazine 3

Cwartiermakers in verbinding

Ogenschijnlijk zijn het twee verschillende werelden. Irene leert mensen om hun gedachten stil te zetten en op die manier tot de kern te komen. Op haar yogamat telt alleen het hier en nu. Er wordt niet geoordeeld, alles mag er zijn. In het kantoor recht tegenover haar ontwikkelt Marc software die bedrijven ondersteunt bij hun productieprocessen. Hij noemt zichzelf een troubleshooter. In Marcs wereld regeert de hectiek. Onvoorziene problemen zijn aan de orde van de dag en vragen om snelle, creatieve oplossingen.

Een deken van rust

Voelen en denken, gescheiden door een gang. Maar zoals zo vaak in het leven is niet alles wat het lijkt. Cwartiermakers Irene en Marc zijn niet elkaars tegenpolen. Integendeel, hun werelden lopen dwars door elkaar heen. In 2018 kruisten hun wegen elkaar voor het eerst toen Marc met zijn toenmalige partner zwangerschapsyoga ging doen. “In die tijd zat ik behoorlijk met mezelf in de knoop. Ik stond de hele dag ‘aan’ en was op zoek naar een manier om mijn hersens uit te zetten. Om weer bij mijn gevoel te komen. Die eerste yoga-ervaring bij Irene beviel me zo goed dat ik me heb aangemeld voor de groepsles. En dat goede gevoel is tot op de dag van vandaag gebleven. Yoga heeft mijn leven veranderd. Het legt een enorme deken van rust over me heen. Ik ervaar aanzienlijk minder stress, kan de drukte in mijn hoofd veel beter managen.”

Ondernemers in verbinding - Cwartier Magazine 3-01

Zakelijker worden

Omgekeerd ondervindt Irene in haar bedrijfsvoering veel steun van Marc. “Hij heeft me geleerd om wat zakelijker te worden. Het ondernemerschap begon voor mij in 2014 als een uit de hand gelopen hobby. Yoga is mijn passie, mijn fundament, het geeft mijn hele leven vorm. Ik vind het lastig om daar met een zakelijke bril naar te kijken. Het voelt namelijk als een voorrecht om deze eeuwenoude traditie door te mogen geven en zo bij te dragen aan andermans geluk. Aan de andere kant is Yoga Irene Poell mijn bedrijf, de optelsom van heel veel liefde, kennis en kwaliteit. Van mijn overbuurman heb ik geleerd dat passie en geld verdienen prima samen kunnen gaan.”

Marc knikt instemmend. Op zijn veertiende schreef de Weertenaar zijn eerste softwareprogramma. Het ‘hobbybedrijfje’ van toen werd volwassen en groeide uit tot een succesvolle onderneming. “Gaandeweg heb ik ontdekt dat ik een vrij unieke combinatie van skills heb. Ik kan goed omgaan met medeprogrammeurs en tegelijkertijd met de klant meedenken in praktische oplossingen. Irene maakt in haar vakgebied ook het verschil. Geloof me: zij ontstijgt echt het niveau van de gemiddelde yogalerares.”

De afgelopen vijf jaar bouwden de twee een hechte vriendschap op. In december 2021 verhuisde Irene met haar yogastudio naar Cwartier. “Een plek van verbinding die voor mij veilig en vertrouwd voelt”, zo beschrijft ze haar zakelijke onderkomen. In november vorig jaar maakte ook Marc de overstap naar het voormalige stadhuis. “Tijdens een van mijn yogalessen zag ik dat het tegenovergelegen kantoor werd leeggeruimd. Ik dacht ‘daar moet ik even op inhaken’. Het voelt erg goed, deze werkplek. Het is een ruimte waarin ik creatief geprikkeld word om de software te maken die ik wil maken.”

In verbinding

Om lichaam en geest in balans te brengen, hoeft Marc de gang maar over te steken. Naast de groepsles volgt hij ook privé yogales bij Irene. “Zodra ik op de mat ga zitten, val ik stil en kom ik volledig tot rust.” Irene heeft diezelfde ervaring. “Yoga geeft richting aan mijn leven en helpt mij om in het dagelijks leven om te gaan met alles wat er op mijn pad komt. Als Marc en ik samen yoga beoefenen, gebeurt er iets bijzonders. Beiden zijn we enorm gefocust met onze ademhaling. Zonder dat er ook maar één woord valt, voel ik de verbinding. Met mezelf en elkaar. Hoe mooi is dát!”