Het gebouw geeft energie

Het was een hele kunst om af te spreken met de drukke Nour Alsaleem, die haar werk voor JAS Seeds Holland combineert met het leren van de Nederlandse taal. Ook de agenda van Rudie Hoeben van Baldosas Tegels is allesbehalve leeg. Ze geeft namelijk ook nog leiding in de zorg! Hoe doen ze dat?

Nour: “Ja, natuurlijk is het druk. Maar als je wat wilt bereiken, moet je er wat voor over hebben.”
Rudie: “Zo is dat! Ik vind de combinatie van mijn twee banen juist fijn. Het is afwisselend en spreekt verschillende kanten van mij aan.”
Nour: “Hoe kwamen jullie op het idee om met tegels aan de slag te gaan?”
Rudie: “Toen mijn vriend en ik in 2018 onze badkamer verbouwden, hebben we lang gezocht naar leuke tegels. Bijna overal hadden ze alleen zwart, wit en grijs.”
Nour: “En jullie wilden…?”
Rudie: “Blauw, mosgroen of oker. We hebben veel gereisd en houden van de warme, karakteristieke sfeer van Zuid-Europa en Marokko. De niet perfecte huizen vol kleur! Nu verkopen we handgemaakte tegels uit Italië, Portugal, Spanje en Marokko. Op onze site kunnen mensen samples bestellen. Wat doe jij?”
Nour: “Vier jaar lang heb ik Oosterse zoetwaren, met name uit Egypte, geïmporteerd en in Nederland verkocht. Maar we merkten dat daar steeds meer concurrentie kwam. Daarom werk ik nu samen met mijn oom en broer aan de export van zaden van bloemen en groenten. Iedereen houdt van bloemen en Nederland is daar heel goed in. Wij willen ze aan de hele wereld laten zien!”
Rudie: “Waar kom je vandaan?”
Nour: “Ik kom uit Syrië. Ik ben nu 6 jaar in Nederland. De coronatijd was lastig, omdat de Nederlandse les niet doorging. Nu kan ik weer volop aan de slag! Want ik wil graag een hbo-opleiding afronden op het gebied van internationale logistiek. Alles begint met taal hè.”
Rudie: “Kan me voorstellen dat het pittig is om in een totaal nieuw land te wonen.”
Nour: “Soms wel ja. Ik mis mijn ouders en andere familie die nog in Syrië zijn. Mijn vader heeft kanker. Het is moeilijk om er niet naartoe te kunnen. Maar ik ben ook dankbaar voor de veiligheid en kansen hier.”
Rudie: “Wat mis je het meest van je land?”
Nour: “Behalve de mensen? De geuren en kleuren. Bij deze blauwe tegels moet ik denken aan de zee in Syrië. Die is exact zo intens blauw.”
Rudie: “Wat voor zaden verkopen jullie?”
Nour: “Van alles! Van rode biet en courgette tot orchideeën en cosmea.”
Rudie: “Wat is jouw rol in het bedrijf?”
Nour: “Ik hou me bezig met de logistiek. En jij?”
Rudie: “Ik hou me bezig met de marketing en voer de gesprekken met klanten. Mijn vriend Martijn doet de bedrijfsvoering. Dat doen we sinds één jaar in Cwartier. Een fijne plek in een bruisend gebouw.”
Nour: “Ja, ik hou van de dynamiek hier. Ik heb hier mijn kapper gevonden en ook mijn fysiotherapeut. Het gebouw heeft kleur en geeft energie!”