Op bezoek bij Simplify Coaching & Hairtrends by Lau

In 2020, midden in de coronapandemie, startte Laura Loohuis haar eigen salon: Hairtrends by Lau, op de eerste verdieping van Cwartier. Sindsdien puilt haar agenda uit. Een paar deuren verder heeft Edo Koevoet zijn eigen kantoor als trainer en coach van
Simplify Coaching. Hij traint teams van over de hele wereld. Twee ondernemers in gesprek over drijfveren, zelfvertrouwen en zelfreflectie.

LAURA: “Ik wist als kind al dat ik kapster wilde worden. Druk met poppen en barbies en later knipte ik stiekem mijn eigen haar. Ik was zó blij toen ik op mijn 16e naar de kappersschool kon. Eindelijk! Tijdens mijn stages mocht ik steeds meer en het werd alleen maar leuker.”
EDO: “Daarna was je een aantal jaren in dienst bij diverse kapsalons. Wat heeft je gemotiveerd om nu voor jezelf te
beginnen?”
LAURA: “Ik vind het leuk om alles zelf te bedenken en het op mijn manier te doen. Ik kan hier alle tijd voor mijn klanten nemen, de producten gebruiken die ik het mooist vind en je met 100% tevredenheid naar buiten laten gaan.”
EDO: “Kon dat bij de andere salons niet?”
LAURA: “In mijn kleine salon is het persoonlijker en is er minder tijdsdruk. Als ik ooit verder groei – wat ik graag wil – dan wil ik dat persoonlijke erin houden. Kwaliteit en tevredenheid staan voorop. Wat doe jij eigenlijk?”
EDO: “Ik help teams en bedrijven om beter samen te werken. Ik doe dat volgens de V-cirkel methode, die gebaseerd is op drijfveren en het doorbreken van onbewuste patronen. Veel coaches gaan aan de slag met gedrag, maar wij geloven dat je meer bereikt als je een niveau dieper gaat.”
LAURA: “Hoe doe je dat?”
EDO: “We beginnen altijd met eenvoudige gesprekken. Waar loop je tegenaan? Met welke type mensen werk je het liefst samen? Daar kun je al veel uit halen. Dan ga ik spiegelen en kijken of er belemmerende overtuigingen in de weg zitten.”
LAURA: “Een soort zelfreflectie?”
EDO: “Ja, daar begint het mee!”
LAURA: “Dat doe ik ook! Ik wil leren van mijn fouten en kijk continu hoe ik zaken beter kan doen. Overigens heb ik ook veel gesprekken met mijn klanten. Sommigen zitten drie uur bij mij. Dan gaat het echt niet meer alleen over koetjes en kalfjes. Ze delen het ook als ze zich verdrietig voelen of onzeker.”
EDO: “En wat doe jij dan?”
LAURA: “Ik luister.”
EDO: “Dat is mooi.”
LAURA: “En ik hoop dat mooi geverfd en geknipt haar bijdraagt aan hun zelfvertrouwen. Ik weet dat het de buitenkant is, maar het helpt als je er mooi uitziet.”
EDO: “Zeker. Alhoewel er ook heel wat mensen zijn die er piekfijn uitzien zonder zich gelukkig te voelen.”
LAURA: ”Ja, dat vind ik erg. Ik heb het gevoel dat mensen zich blind staren op sociale media. Als ze hier met een plaatje binnenkomen van hoe ze hun haar willen, kijk ik wat er mogelijk is en zeg ik ook wat niet kan. De meeste foto’s op Instagram zijn volop bewerkt. Dat is niet realistisch.”
EDO: “En de buitenkant is maar de helft van het verhaal.”
LAURA: “Klopt. Het is belangrijk dat je happy bent met je binnen én buitenkant.”