aXiehuis

Het aXiehuis is een omgangshuis, een veilig en neutraal terrein. Hier kunt u als ouder uw ouderschapsrecht nakomen en invulling geven aan o.a. de omgangsregeling. Op deze wijze kan een kind zijn beide ouders blijven zien. Het kind hoeft dus niet de dupe te zijn van een scheiding.

Diensten aXiehuis:

  • Begeleide omgang
  • Het aXiehuis als overdrachtsplek
  • Bemiddeling tussen ouders
  • Kinder- & Jeugdcoaching (waaronder KIES-coaching)
  • Volwassen coaching
  • Begeleiding in en na detentie  (o.a. begeleide omgang en ouderbemiddeling)
  • Begeleiding in het Arabisch (al onze bovenstaande diensten)

Het aXiehuis is onderdeel van aXnaga B.V.

Beschrijf je werk in 3 #

#directeur
#ouderbemiddelaar
#volwassencoach

Ik word blij/gelukkig van…

Vanuit mijn rol als directeur word ik onder andere van 2 zaken gelukkig. Allereerst als ik zie dat we voor de cliënt het verschil kunnen maken door te ‘durven duiden’ daar er naar ons gevoel teveel ‘gepamperd’ wordt in de zorg. Hierdoor hebben we diverse trajecten open gekregen die muurvast zaten bij andere zorgverleners. Daarnaast vind ik het fantastisch om een bijdrage te mogen hebben in de ontwikkeling van onze medewerkers. Oftewel zeg ik altijd: “wat fijn dat wij op jouw pad zijn mogen gaan meelopen.”

Het mooiste compliment dat ik/onze organisatie ooit kreeg…

Het mooiste compliment wat we onlangs als organisatie kregen was, dat een medewerker van de Raad als feedback teruggaf: Jullie ‘durven te duiden’ zonder jullie neutraliteit te verliezen. De mooiste complimenten komen echter vanuit de cliënten zelf en dan ben ik trots als een cliënt een medewerker van ons persoonlijk een 10 geeft of als een vader waar we in beginsel compleet mee in discussie zaten ons uiteindelijk ook een 10 geeft. In trajecten met (v)echtscheidingen is dat best uniek, daar we ook vaker een 1 krijgen als beoordeling van een ouder.

(Werken in) Cwartier betekent voor mij…

We zitten pas in Cwartier dus wat het werken hier gaat betekenen voor ons gaan we nog ervaren. We hebben voor Cwartier gekozen voor het open karakter, diversiteit aan zorgverleners, aantrekkelijke voorwaarden, mooie en goed bereikbare ligging en dus het gevoel hier mooie verbindingen te vinden. De eerste paar weken zijn positief: verbindingen worden al gelegd en het is mooi om te zien hoe Cwartier zich profileert.

Contact

Ruud Jansen
aXiehuis (onderdeel aXnaga B.V.)
www.axiehuis.nl
facebook.com/aXiehuis