Prikkelend, experimenteel en gastvrij, dat zijn wij!

Hoe gaan we alles wat er in Cwartier gebeurt tot leven laten komen? En hoe komt jouw onderneming in de etalage? Daar hebben we jullie hulp bij nodig. Lees dus gauw verder!

De eerste stap in de communicatie was het opschrijven van het verhaal van Cwartier. Dat deden we in een merk- en koersplan. Heel in het kort: Wat zijn de functies van het gebouw? (work, shop en enjoy) Wie zijn de belanghebbenden? (huurders, bezoekers, gemeente, omwonenden en bedrijven om ons heen) Waarin wil Cwartier verschil maken? (vrijheid en ruimte bieden aan diverse gebruikers) Cwartier is een bijzonder gebouw in een stad vol ideeën. Het is een plek voor gebruikers om te werken en zich te ontplooien en voor bezoekers om te genieten. Het is een aanwinst voor het MKB in de stad omdat het een nieuwe stroom potentiële klanten oplevert.

Ook belangrijk in de communicatie zijn de kernwaarden van Cwartier. Deze komen voort uit de vrijheid die Cwartier ons allemaal biedt om te laten ontstaan en laten groeien waar behoefte aan is. Een reisbureau, tattooshop, bouwadvies, winkels, persoonlijke coaching, diëtisten, horeca, detachering… Cwartier, dat is de plek waar alles begint! Ook wil Cwartier een plek zijn die voor leven in de stad zorgt. Dat alles heeft geleid tot de drie kernwaarden prikkelend, experimenteel en gastvrij.

Om in te spelen op de diversiteit en de drie functies hebben we drie beelden ontwikkeld. Het gebouw is het vertrekpunt. Het is de basis voor ludieke ideeën, creativiteit en al waar behoefte aan is. De ideeën zijn niet-letterlijk vertaald naar hele verschillende en contrasterende items. Een typemachine naast een vuurtoren. Een olifant naast een badkuip. Een ananas naast een lp. De vorm is een collage die recht doet aan de mix van ondernemers en organisaties hier. De gekke combinaties zijn prikkelend en innovatief. Er zijn weinig kaders, precies zoals Cwartier beoogt met ieders vrijheid. Er mag groeien waar behoefte aan is.

Met prikkelende groet!

Cwartier & Perron C