Samen bereik je zoveel meer

Bij Cwartier ervaren we het dagelijks: samen bereik je meer. Al sinds de start van dit gebouw staan we schouder aan schouder met collectief Perron C en zijn creatieve ondernemersvrienden. De kasbewoners op de eerste etage verzorgen een groot deel van onze communicatie. Ze houden de website actueel, verzorgen berichten op de sociale media en…….maakten ook deze tweede editie van het Cwartiermagazine. Een kennismaking in vijf vragen.

Joke Beljaars, Bureau Cocoon, Lifestyle Photography

Veerkracht… hoe uit zich dat in jouw werk?
“De afgelopen twee jaar is mijn veerkracht als trouwfotograaf behoorlijk op de proef gesteld. In maart 2020 heb ik een week lang gebeld met bruidsparen die hun trouwdag moesten verplaatsen. Het was heel naar om allemaal vragen te krijgen waar ik zelf het antwoord ook niet op wist. Ik heb veel bewondering gehad voor de stellen die hun trouwdag toch door hebben laten gaan in 2020. Zij hebben ook echt veerkracht getoond. Inmiddels denk ik dat ik bijna gewend ben aan de onzekerheid. Ik heb goede hoop voor 2022. Want mijn agenda loopt snel vol. Toch een heerlijk gevoel in deze onzekere tijd.”

Inge Korten grafisch ontwerp

Wat is het verschil tussen een zolderkamertje en een kas?
“Buiten dat je op beide plekken je werk kunt doen, is alles anders! De inspirerende sfeer, de oude raadzaal, sparren met collega-ondernemers, de gezamenlijke lunch, het gezellige praatje, de prettige achtergrondruis, even thee halen en onderweg andere mensen groeten, de hangplantjes in de goot, je eigen plekje hebben maar toch samen werken, even boodschappen doen in de stad, samen met andere Perroniers leuke projecten oppakken, het wegwaaiende ochtendhumeur op de fiets. Ik zou niet meer anders willen!”

Saskia Verdonschot, Communicatiebureau SAS

Wat is jouw meest bijzondere moment / opdracht als ZZP’er (geweest)?
“Wat stelde ik een hoge eisen aan mijzelf toen ik de stap naar ZZP’er zette. Ik vond dat ik voor alle marketing & communicatievraagstukken de beste oplossing moest kunnen geven. Tot de praktijk al snel anders uitwees en ik me bewust werd van die onmogelijke opgave die ik mezelf had opgelegd. Want zoals in zoveel andere branches, zijn er ook binnen marketing & communicatie veel specialismen. En wat is dan mooier om tóch het compliment te krijgen dat je opdrachtgever niemand kent die zo breed onderlegd is als jij. Voor mij de kers op de taart van het ondernemerschap.”

Peter Pagie ontwerp + meer

Wat levert werken in Cwartier jou op?
“Gesprekken! Ik werk nu zo’n 15 jaar voor mezelf. Langzaam heb ik geleerd dat ik niet het type ben dat ieder beschikbaar uur declarabel wil hebben. Minstens zo belangrijk vind ik de goede gesprekken met de mensen om mij heen. Ideeën en meningen delen, feedback geven en krijgen en met elkaar lachen. Samen lunchen, koffiedrinken, borrelen en wandelgangen (dat zou een werkwoord moeten worden). Ik hou van reuring! Mensen die langs mijn glazen kas lopen, mensen die op 305 moeten zijn of bij 215 en mij vragen de deur te openen. Ik weet het… ik hou van mensen! Daarom zit ik hier.”

Margot Meijer, Belicht

Wat maakt het samenwerken met andere Perroniers nou zo leuk?
“Ik hou van mijn werk, maar het is wel een solo beroep. Vóórdat ik bij Perron C zat, sprak ik op een werkdag alleen klanten en interviewkandidaten. Maar daarmee heb je het niet over de laatste update van Google-drive of over je kinderen. Met Perroniers delen we alles. Dat maakt mijn werk professioneler én leuker! En de projecten die we samen oppakken als collega’s zijn helemaal een feestje. We zitten echt op één lijn en vullen elkaar super goed aan. En heb ik dan een vraag? Dan loop ik naar de andere kas en heb ik binnen één minuut antwoord.”