Wat brengt jou naar Cwartier - Cwartier Magazine 3

Wat brengt jou naar Cwartier?

Kwestie van geduld

Hein Goertz (66): “Ik loop hier wekelijks op woensdag door de entree van Cwartier als ik naar de binnenstad ga. Dan kijk ik meestal even bij het koersballen.

Ik vind het leuk dat er in het gebouw zoveel gebeurt. Jong en oud kom je hier tegen, met wie ik graag een praatje maak. Dat soort ontmoetingen zijn voor mij de kersen op de taart van het leven. 16 jaar geleden kreeg ik een beroerte, sindsdien kan ik kleine dingen meer waarderen. En geduld moet ik hebben, met mezelf en met wat ik wil. Daar heeft Rowwen Hèze goeie teksten over geschreven. Ik ben al 31 jaar groot fan!”

Lekker spelen

Lotte Koppen (3) is samen met papa Davy en oma op pad. Davy: “Voor ons tweewekelijks uitje kiezen we vaak Tostibar Dikke Mik. Naast de heerlijke koffie en worstenbroodjes is het vooral de huiselijke, persoonlijke sfeer die ons trekt.

Hier is speelgoed voor de kinderen en voelen we ons heel erg welkom. Het is lekker ruim opgezet en er zijn vaak ook andere kinderen om mee te spelen. Binnenkort gaat Lotte net als haar grote zus naar de basisschool. Dan zal ik deze momentjes wel gaan missen!”

Als je haar maar goed zit

Nikee Greijn (25): “Ik kom net van de kapper. Heel blij weer met mijn haar! Ik werk in de zorg, dus vaak doe ik het in een snelle staart. Maar als ik vrij ben, besteed ik er graag wat meer aandacht aan, zeker rond de feestdagen.

Ik verbaas me er in dit gebouw altijd over hoeveel zaken er eigenlijk gevestigd zijn. Daar heb je aan de buitenkant echt geen idee van. Heel divers ook: van dagbesteding tot hulp bij de administratie en van makelaar tot kapper dus. En met de aankleding in de hal wordt het steeds gezelliger.”

In de lift

De jongens van SB Space, Jasper Strijp (25), Sander de Boer (25) en Maarten van der Aa (26), huren samen een ruimte bij Cwartier. Daar werken ze aan softwareoplossingen en ondersteunen ze bedrijven die software ontwikkelen. Ze kennen elkaar van hun studie in Eindhoven.

“Het mooie van goede software is dat het veel impact kan hebben op processen en bedrijfsvoering”, aldus het drietal. Hoe bevalt het in Cwartier? “We vinden het gebouw heel fijn, de faciliteiten zijn goed en de ligging is supercentraal.” De één komt te voet, de ander met de trein (uit Kerkrade) en de derde met de auto (uit Heeswijk-Dinther).

En samen zitten ze dus in de lift!